تغذیه و اتیسم

رژیم غذایی نامناسب در کودکان دارای اتیسم گاهی می تواند یکی از مهم ترین دلایل بهم ریختگی و محرک مشکلات رفتاری باشد.

اولین گام برای داشتن یک رژیم غذایی صحیح حذف مواد غذایی مضر است.

  • مصرف نوشابه و مواد کافئین دار مانند قهوه و نسکافه برای کودکان به خصوص کودکان در طیف اتیسم ممنوع است.
  • مصرف فلفل در کودکان می تواند موجب بد خلقی و بی‌قراری شود.
  • مصرف کنسروها و خوراکی های حاوی مواد نگهدارنده نیز برای این کودکان مضر می‌باشد.
  • مصرف شکر و تمام فراورده‌های آن به عنوان یک محرک میتواند موجب بی قراری یا فعالیت زیاد در کودکان شود.

 

گام دوم جایگزین کردن مواد غذایی مفید و سالم به رژیم غذایی کودک است.

  • ماهی‌های قزل آلا و سالمون و همچنین گردو از منابع امگا ۳ هستند مصرف امگا ۳ در کودکان باعث کاهش بیش فعالی می‌شود.
  • کنجد، آجیل و سبزیجات منابع منیزیم هستند کمبود منیزیم ممکن است موجب بروز رفتار های تکراری، دندان قروچه، اضطراب و تمرکز پایین شود.
  • آلبالو، زرشک، تخم مرغ، آجیل و ماهی دارای ملاتونین هستند که موجب تنظیم خواب می گردد.
  • قارچ، ماهی و تخم مرغ حاوی ویتامین D بوده و موجب کاهش مشکلات گوارشی و عملکرد بهتر انتقال دهنده های عصبی می‌شوند
  • مرکبات منبع غنی از ویتامین C هستند که علاوه بر ساخت و ترمیم سلول های بدن این ویتامین می تواند موجب بهبود عملکرد شناختی شود.

 

برخی مطالعات نشان می دهد مواد حاوی کازئین مانند شیر و لبنیات و مواد حاوی گلوتن مانند گندم و فراورده های تولید شده از آن ممکن است موجب بی قراری در برخی از کودکان شود. اگر تمایل به استفاده از رژیم های غذایی فاقد کازئین و گلوتن را دارید حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید.

 

– ترانه پهلوان، مربی کودکان اتیسم